Assad: Süüria režiimi järgmine prioriteet on vallutada Idlibi provints (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed Daraa linna lähistel.
Süüria valitsusväed Daraa linna lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Süüria president Bashar al-Assad ütles neljapäeval Vene meediale, et tema režiimi järgmine prioriteet on vallutada mässuliste ja pühasõdalaste käest Idlibi provints.

«Nüüd on meie eesmärk Idlib, ja mitte ainult Idlib,» lausus Assad.

«Praegu on meil Süüria idaosas alasid, mida kontrollivad erinevad rühmitused... Seega liigume kõikidele nendele aladele. Sõjaliselt jätame meie prioriteetide otsustamise sõjalisele institutsioonile, loomulikult. Idlib saab olema üks neist,» lisas ta.

«Sõja algusest peale, kui terroristid asusid kontrollima Süürias mõningaid alasid, siis ütlesime selgelt: meie kui valitsuse kohustus on vabastada iga sentimeeter Süüria territooriumist.»

«Oleme lõpetanud Ghoutas ja lõpetamas Süüria loodeosas,» ütles Assad. Ghouta asub pealinna Damaskuse juures.

Venemaa, Türgi ja Iraan leppisid Astana rahukõnelustel kokku, et loovad neli «pingelõdvendustsooni», millega sillutatakse tee üleriiklikule relvarahule. Idlibi provints on üks nendest tsoonidest.

Idlib on ühtlasi ka see provints, kuhu evakueeritakse Venemaa vahendatud «lepituslepete» alusel mässulisi, kes andsid enda kontrollitud alad üle valitsusväele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles