AP: Vene advokaat Veselnitskaja on Kremliga arvatust tihedamalt seotud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Uudisteagentuuri Associated Press üle vaadatud dokumendid näitavad, et USA presidendi Donald Trumpi valimiskampaaniale Hillary Clintoni kohta musta materjali lubanud Vene advokaat Natalja Veselnitskaja töötas Venemaa ametnikega tihedamalt, kui ta varem mõista andis.

Dokumendid näitavad, et Veselnitskaja oli heade sidemetega advokaat, kes muu hulgas oli variautor Venemaa valitsuse tippadvokaatidele ning sai abi siseministeeriumi kõrgetelt ametnikelt, kirjutas AP neljapäeval.

Umbes 200 dokumenti jõudsid AP kätte läbi Londonis asuva uurimiskeskuse Dossier Center, mis kuulub Vene opositsiooni kuuluvale Mihhail Hodorkovskile. Opositsionäär ei teadnud, kust dokumendid pärinevad, sest keskus haldab mitut anonüümset digipostkasti, kuhu saab faile jätta.

AP ei saanud Veselnitskajalt kommentaari. Varem eitas ta Venemaa võimude esindamist.

Ta on luubi all alates ajast, mil selgus, et Trumpi vanim poeg Donald juunior kohtus temaga 2016. aasta juunis. Trump juuniorile olevat öeldud, et Veselnitskaja esindab Venemaa valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles