Egiptuse loomaaed värvis eeslid sebradeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo loomaaias võib näha kaht eeslit, kellele on värviga peale kantud mustad triibud.
Kairo loomaaias võib näha kaht eeslit, kellele on värviga peale kantud mustad triibud. Foto: PICS BY MAHMOUD A. SARHAN / CATE / Caters News Agency / Scanpix

Üht Egiptuse loomaaeda süüdistatakse kahele valgele eeslile mustade triipude värvimises, et nad paistaksid välja kui sebrad.

Pildid väidetavatest sebradest postitas sotsiaalmeediasse loomaaeda külastanud tudeng Mahmoud Sarhan, kelles äratas kahtlust sebrade väike kasv, liiga suured kõrvad ja laialiläinud värv näos.

Loomaaeda külastanud noormees koos väidetava sebraga.
Loomaaeda külastanud noormees koos väidetava sebraga. Foto: PICS BY MAHMOUD A. SARHAN / CATE / Caters News Agency / Scanpix

Loomaaed eitab süüdistusi eeslite värvimises, aga ekspertide sõnul ei ole triibuliste loomade näol tegemist sebradega.

Juhtumeid, kus loomaaed püüab oma külastajaid petta, on ette tulnud varemgi. 2013. aastal püüdis Hiinas Henani provintsis asuv loomaaed väita, et Tiibeti mastifi näol on tegemist Aafrika lõviga. 

Tiibeti mastif lõvipuuris.
Tiibeti mastif lõvipuuris. Foto: / AP / Scanpix

2009. aastal värvis Palestiinas asuv loomaaed samuti eeslitele mustad triibud, et need näeks välja kui sebrad ja üks teine loomaaed Gazas paigutas 2012. aastal puuridesse topised, sest neil oli puudus elusloomadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles