Eriprokurör võtab Trumpi säutsud uurimise alla (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump on korduvalt üritanud Twitteri kaudu suunata avalikku arvamust uurimise kohta.
Trump on korduvalt üritanud Twitteri kaudu suunata avalikku arvamust uurimise kohta. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS / Scanpix

USA eriprokurör Robert Mueller uurib, kas president Donald Trumpi säutsud liigituvad katseks takistada õigusemõistmist uurimises, mille keskmes on Trumpi valimiskampaania sidemed Venemaaga, kirjutas ajaleht New York Times eile.

Leht toetus uudises kolmele nimetuks jäänud inimesele, kes on asjaga kursis. Timesi sõnul uurib Mueller presidendi säutse ja negatiivseid avaldusi justiitsminister Jeff Sessionsi ja Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) eksjuhi James Comey suunal.

Trump on korduvalt üritanud Twitteri kaudu suunata avalikku arvamust uurimise kohta endale soovitud suunas, ärgitanud uurimist lõpetama ning nõudnud, et justiitsministeerium uuriks tema poliitilisi vaenlasi.

Mueller väidetavalt uurib, kas sellisest käitumismustrist piisab õigusemõistmise takistamise koosseisu rahuldamiseks. Õigusemõistmise takistamist on raske tõestada ning pole kindel, kas presidendile saab sellise kuriteo eest süüdistust esitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles