Sierra Leones avastati uut tüüpi ebola viirus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad 2015. aastal Sierra Leones.
Tervishoiutöötajad 2015. aastal Sierra Leones. Foto: Abbas Dulleh / AP / Scanpix

Kaks aastat pärast epideemiat, mis nõudis Lääne-Aafrikas üle 11 000 inimelu, avastati Sierra Leones nahkhiirtel uut tüüpi ebola viirus.

Hetkel pole teada, kas uus viiruseliik Bombali, mis teadlaste sõnul saab levida ka inimestele, võib põhjustada eluohtlikku ebola haigust. Viiruse suhtes tuleb läbi viia täiendavaid uuringuid, sõnas tervishoiuministeeriumi ametnik Amara Jambai.

Teadlased, kes avastasid viiruse Bombali regioonis riigi põhjaosas, teevad nüüd koostööd Sierra Leone valitsusega, et leida võimalikke viirusesse nakatunud inimesi.

Tervishoiuministeeriumi esindaja soovitas inimestel hoiduda nahkhiirte söömisest.

Ebola avastati 1976. aastal praeguses Kongo Demokraatlikus Vabariigis. Järgnevatel kümnenditel esines viirus paarisaja nakkusjuhu suuruste puhangutena peamiselt Lääne- ja Ida-Aafrikas.

2014. aasta alguses kasvas Guinea lõunaosas avastatud paarikümnest ebolajuhtumist aga välja epideemia. Järgnenud kahe aasta jooksul nakatus Guineas, Libeerias ja Sierra Leones umbes 28 000 inimest, kellest 11 300 suri.

Ebolasse sureb umbes 40 protsenti nakatunutest ning viirusel on kuni kolmenädalane peiteaeg. Ebola sümptomid on oksendamine, kõhulahtisus, elundite töö peatumine ning sisemine verejooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles