Bin Ladeni ihukaitsja vabastati vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani ajalehed teatavad Osama bin Ladeni tapmisest.
Pakistani ajalehed teatavad Osama bin Ladeni tapmisest. Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS / SCANPIX

Sami A., arvatav Al-Qaeda väljaõppega kunagine Osama bin Ladeni ihukaitsja, saadeti kahe nädala eest Saksamaalt välja. Nüüd otsustas Tuneesia kohus, et mees vabatatakse süüdistusi esitamata.

Täna vabastati Tuneesia eeluurimise ajaks vanglast arvatav bin Ladeni ihukaitsja Sami A., teatasid kohalikud ametnikud.

Tunise kohus leidis, et 42-aastasele Tuneesia päritolu mehele ei ole alust süüdistusi esitada.

«Sami A. ilmus täna magistraadi ette, kes otsustas ta vabastada, kuna tema vastu ei ole süüdistusi esitatud,» lausus prokuröri kõneisik.

Teda kahtlustati osalemises terroriaktides, väljaõppes Afganistanis ning Osama bin Ladeni ihukaitsjana töötamises.

Pärast 15 päeva eelvangistust ei leidnud terroritõrjeharu mingeid tõendeid, mis oleks viidanud terroriaktides osalemisele, ütles kõneisik, lisades, et kahtlusaluse suhtes uurimine jätkub ning tema pass on võimude käes.

Kahe nädala eest saadeti Sami A. riikliku migratsiooniameti käsul Saksamaalt välja.

Saksa kohus tõkestas algselt mehe väljasaatmise, kuna prokuröridel oli alust kahtlustada, et Tuneesiasse naastes saab Sami A.-le osaks piinamine ja ebainimlik kohtlemine.

2012. aastal tunnistasid Saksamaa võimud, et Sami A. oli elanud üle kümne aasta Bochumi linnas, kus sai igakuiselt 1200 euro suurust sotsiaaltoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles