Video: Ukrainas peeti volikogus toimunud kakluse tõttu kinni 50 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost.
Kaader videost. Foto: twitter.com

Ukrainas, Venemaaga piirneva Sumõ oblasti Konotopi linna volikogus läksid saadikud omavahel kaklema, politsei teatel võeti kinni 50 inimest, kirjutab ajaleht Kommersant.

Linnapead toetavate ja tema vastaste saadikute vahel tõusis tänase istungi ajal tüli.

Konotopi linnavolikogust öeldi ajalehele, et volikogus on 36 saadikut, kuid «käe said valgeks» ka nende abid ja nõunikud ning istungile tulnud aktivistid, mistõttu kinnipeetuid on kokku poolsada. Allika väitel sai kaklus alguse eelarveküsimuse arutamisest.

Politsei teatel läks istungi ajal mitu korda sõneluseks ja löömaks, kuni lõpuks mindi kahe leerina üksteise vastu ja politseinikud jäid nende vahele.

«Tuli rakendada ennetusmeetmeid ja toimetada saalist välja poolsada innukamat korrarikkujat ja viia nad politseisse,» ütles Sumõ politseiülem Oleg Kuzminkov. Kannatada sai neli korravalvurit.

Kommersandi allikas Ukraina ülemraadas meenutas, et linna-, oblasti- ja muude volikogude saadikutel ei ole puutumatust ja neid võib kinni pidada  ning võtta vastutusele ja vahi alla nagu tavakodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles