Assange`i redutamine Ecuadori saatkonnas võib jõuda lõpule (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WikiLeaksi asutaja Julian Assange Ecuadori saatkonna rõdult ajakirjanikega rääkimas.
WikiLeaksi asutaja Julian Assange Ecuadori saatkonna rõdult ajakirjanikega rääkimas. Foto: Neil Hall / Reuters / Scanpix

WikiLeaksi asutaja Julian Assange`i pea kohale kogunevad murepilved, sest Ecuadori president andis mõista, et tal on aeg Londoni saatkonnast lahkuda.

Ecuadori president Lenín Moreno pidas Madridis Suurbritannia ametnikega kõnelusi, kuidas toimida Assange`iga juhul, kui tema asüülistaatus tühistatakse.

Assange on redutanud Londoni Ecuadori saatkonnas aastast 2012, mil Rootsi esitas tema vastu süüdistused seksuaalkuriteos.

Rootsi loobus süüdistustest eelmisel aastal, kuid Suurbritannia vahistamisorder kautsjoni tingimuste rikkumise osas on endiselt jõus.

Assange ja tema toetajad usuvad, et Suurbritannia politsei kätte sattudes ootab teda väljaandmine Ameerika Ühendriikidele, kus teda ähvardab diplomaatiliste ja sõjaliste saladuste avaldamise tõttu kohus.

Saatkond katkestas mitu kuud tagasi Assange`i telefoni- ja internetiühenduse ning mais eemaldati hoone juurest täiendav turvameeskond.

Väljaande Intercept kohaselt kirjeldas Moreno Assange`i kui pärilikku probleemi ning on lähedal tema saatkonnast eemaldamisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles