Iisraeli bussiõnnetuses hukkusid Vene reisiagendid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli päästeteenistuse töötajad bussi juures, millega kukkusid Negevi kõrbes järsakust alla vene turistid.
Iisraeli päästeteenistuse töötajad bussi juures, millega kukkusid Negevi kõrbes järsakust alla vene turistid. Foto: Reuters / Scanpix

Iisraeli lõunanurgas asuva Eilati kuurorti lähedal juhtunud traagilises õnnetuses kaotas elu kaks tosinat äsja Peterburist kohale lennanud reisiagenti.


Venemaalt saabunud turismigrupp oli teel lennujaamast Punase mere äärde, kui seda transportinud buss sõitis teelt välja ja rullus järsakust alla, vahendasid AFP ja BBC News. Avarii juhtus kohaliku aja järgi kella kolme paiku pärastlõunal.

Maanteel õnnetust pealt näinud taksojuhi kirjelduse kohaselt, üritas tema ees sõitnud bussi juht kurvis teisest bussist mööduda, kuid kaotas oma sõiduki üle kontrolli ja kaldus läbi teepiirde. Sama infot andsid ka teised tunnistajad.

Senistel andmetel on hukkunud vähemalt 24 inimest ning veel mõnikümmend saanud vigastada, kusjuures rohkem kui paarikümne kannatanu seisund on päästetöötajate sõnul raske. Mõned inimesed paiskusid bussist juba rullumise ajal välja, samas kui mitu istme külge kinnitatud reisijat pääses katastroofist eluga.

Iisraeli meedias teatati, et buss oli reisijad peale korjanud Uvda lennujaamast ning õnnetus juhtus Eilatist mõnekümne kilomeetri kaugusel. Sinna saadeti kiiresti appi õhujõudude helikopterid ja kümned kiirabiautod.

Eilatist läksid appi abi ka ühele konverentsile kogunenud meedikud. Samuti on osa kannatanuid viidud kaugemal asuvasse Beershebasse.

Hiljem selgus, et õnnetusse sattunud bussis olid reisifirmade esindajad, kes olid saabunud Venemaalt suurema rühmaga uurima piirkonnas pakutavaid teenuseid ja valmistuda talviseks puhkusehooajaks. Avariisse sattunud bussis olid kinnitatud andmetel Peterburi kompaniide töötajad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles