Dvorkovitš loodab pääseda Medvedevi juhitavasse valitsusse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Dvorkovitš (esiplaanil). Tagaplaanil pilt president Dmitri Medvedevist.
Arkadi Dvorkovitš (esiplaanil). Tagaplaanil pilt president Dmitri Medvedevist. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi majandusnõunik Arkadi Dvorkovitš väljendas lootust, et saab pärast kevadisi presidendivalimisi tööle Dmitri Medvedevi juhitavasse valitsusse.

Dvorkovitš rääkis tulevikuplaanidest USA ajakirjanikule Larry Kingile antud intervjuus, vahendas raadiojaam Ehho Moskvõ.

Lisaks Dvorkovitšile osalesid vestluses Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov ja firma Renova juht Viktor Vekselberg.

King uuris presidendi nõunikult, kas ta plaanib hakata tööle järgmise peaministri meeskonnas.
Dvorkovitš ütles, et pole seda mõelnud. Samas väljendas ta lootust, et Medvedevi võimaliku asumise puhul peaministri ametikohale tehakse ka talle ettepanek koostööks.

«Üsna tõenäoline, et ma võtan selle pakkumise vastu,» ütles ta. Samas Dvorkovitš ei täpsustanud, millist ametikohta valitsuses ta silmas peab.

Medvedev teatas otsusest mitte kandideerida märtsis 2012 toimuvatel presidendivalimistel võimupartei Ühtse Venemaa kongressil 24. septembril. Samal üritusel teatas riigipeaks kandideerida kavatsev Vladimir Putin, et teeb valimisvõidu puhul ettepaneku moodustada valitsus just Dmitri Medvedevile.

Larry Kingile antud intervjuus tunnistas Dvorkovitš, et ei teadnud Medvedevi otsusest mitte kandideerida. Ta märkis, et riigipea ei peagi oma abisid kõigist otsustest eelnevalt teavitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles