Godmanis kavatseb ministreid koondada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivars Godmanise valitsus, mis astus ametisse umbes täpselt aasta eest.
Ivars Godmanise valitsus, mis astus ametisse umbes täpselt aasta eest. Foto: Reuters / Scanpix

Läti valitsusjuhi kinnitusel väheneb ministrite arv tema kabinetis peagi märgatavalt ning mitu ministeeriumit kaovad seejuures sootuks, kuid praegune koalitsioon püsib ja selle parteide osakaal jääb samaks.


Täpseid detaile plaanitava valitsusreformi kohta pole veel ametlikult teatavaks tehtud, kuid peaminister Ivars Godmanis lubas teha drastilisi muudatusi, teatas LETA. Godmanise

praeguses valitsuses

on 19 ministrit, ent nende arv väheneb ilmselt umbes kolmandiku võrra.


Peaministri kinnitusel arvestatakse koalitsioonis sellel teemal kõnelusi pidades kolme põhimõtet, et valitsuskoalitsioon peab püsima, ministeeriumeid jääb alles 11 ning praegused proportsioonid poliitilises jaotuses säilivad.


Läbirääkimised parteide vahel juba käivad ning nende tulemused loodetakse teha teatavaks veel aasta lõpus. LETA allikatel oli aga juba andmeid, et näiteks transpordiministeerium võtab üle e-valitsuse sekretariaadi, tervishoiu- ja heaoluministeeriumid liidetakse ning laste ja perede ministeerium likvideeritakse üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles