BMW varustab autod rattamootoritega

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3.
BMW i3. Foto: Autonet.ee

BMW lisada läbisõidu suurendamiseks elektriauto i3 varustusse mootorrattalt pärit sisepõlemismootori.

Sellise avaldusega olla esinenud firmas kõiki tehnilisi lahendusi kureeriv Ulli Kranz, vahendab autonet.ee veebilehte CarsUK.

Täpsemaid sisepõlemismootori parameetreid veel ei avalikustatud, kuid mitmete ekspertide ja asjatundjate arvates võiks selleks olla 789-kuupsentimeetrise töömahuga kahesilindriline agregaat, mis BMW F-seeria mootorratastel arendab 75 hobujõudu.

BMW i3 avalik debüüt toimus septembri keskel Frankfurdi autonäitusel. Alumiiniumist ja süsinikplastist struktuuriga sõidukit viis edasi tagasillas asuv 170-hobujõuline elektrimootor. Liitiumioonakude mahust jätkus 130 kuni 160 kilomeetri läbimiseks. Akude laadimiseks kodusest elektrivõrgust vajati kuus tundi.

Auto seeriatootmine nähakse ette 2013. aastaks. Koostamine hakkab toimuma Leipzigis. Spekuleeritakse, et sisepõlemismootoriga modifikatsioonid ilmuvad pisut hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles