Vene kindralstaap: USA kavandab baase Kasahstani ja Usbekistani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov.
Vene relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov. Foto: AP / Scanpix

USA kavatseb paigutada oma väebaasid Kasahstani ja Usbekistani territooriumile, väitis teisipäeval Vene kindralstaabi ülem, armeekindral Nikolai Makarov.


«USA baasidesse on mässitud kõik maailma regioonid, kaasa arvatud Euroopa,» ütles Makarov Sõjateaduste Akadeemia üldkogul esinedes, vahendas Interfax.

«Nad on rajanud baasid Bulgaariasse, Rumeeniasse, ning kavatsevad meie andmetel luua baase Kasahstani ja Usbekistani territooriumile,» kinnitas ta, lisades, et NATOga ühinemise poole «lükatakse aktiivselt ka Gruusiat ja Ukrainat».

«Selles olukorras on mõistetav Venemaa mure selle üle, et tema piiride juures seatakse sisse NATO eesliini baaside väegrupeeringuid ja vahendeid, mis on loetud tundidega valmis lahingutegevuseks,» kuulutas Makarov.

«USA valitud presidendi Barack Obama avalduses räägitakse, et tuleb konsolideerida kõik jõud ja vahendid, kontrollimaks demokraatlikke ümberkorraldusi Venemaal ja Hiinas,» sõnas ta.

«Kui keegi arvab, et uue administratsiooni tulekuga Valgesse Majja midagi maailmas põhimõtteliselt muutub, siis eksib ta sügavalt,» kinnitas Makarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles