Lapsmigrandid müüvad ennast Prantsusmaale jõudmiseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migranditüdrukule punutakse patse.
Migranditüdrukule punutakse patse. Foto: Max Rossi / Reuters / Scanpix

Lapsmigrandid pöörduvad Itaaliast ohutult Prantsusmaale jõudmiseks prostitutsiooni poole, selgub abiorganisatsiooni Save the Children raportist.

Peamiselt Sahara-alusest Aafrikast pärit alaealised ei suuda sageli maksta piiriületuse eest autojuhtidele 50-150 eurot ning pakuvad selle eest seksi. Lisaks on teada, et lapsed hangivad seksuaalteenete eest ka toitu ja peavarju.

«Need on väga noored ja eriti ohustatud tüdrukud, kes moodustavad Itaalia piiril nähtamatu migrandivoo, et Euroopas oma sugulaste või tuttavateni jõuda,» lausus Save the Childreni Itaalia osakonna juhataja Raffaela Milano.

Milano lisas, et tüdrukutel lasub väga suur oht sattuda väärkohtlemise ohvriks ning paljudel juhtudel võivad ohvrid sattuda kohutavatesse tingimustesse elama.

Raporti kohaselt on migrandilapsed sunnitud seksiga kauplema ka teistes Itaalia piirkondades nagu Rooma, Veneto, Abruzzo ja Sardiinia.

Eelmise aasta jaanuari ja selle aasta märtsi vahel on abiorganisatsiooni andmetel seksuaalselt väärkoheldud üle 1900 tüdruku. 160 juhul on tõestatud, et tegemist oli alaealistega. Raporti kohaselt olid ülejäänud jõudnud hiljuti täisikka või valetasid oma vanuse kohta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles