Kümned tuhanded venelased avaldasid meelt pensionireformi vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistliku Partei esimees Gennadi Zjuganov pensionireformi vastasel meeleavaldusel.
Kommunistliku Partei esimees Gennadi Zjuganov pensionireformi vastasel meeleavaldusel. Foto: Mihhail Voskresenski / Sputnik / Scanpix

Kümned tuhanded inimesed kogunesid täna Venemaal tänavatele, et avaldada meelt palju poleemikat tekitanud pensioniea tõstmise kava vastu.

Moskva meeleavalduste korraldajate sõnul tuli linnas tänavatele kuni 100 000 inimest, et protesteerida seadusliku meeleavalduse raames valitsuse kava vastu tõsta pensioniiga. Ajakirjanike sõnul oli osavõtjaid siiski 10 000 ringis.

Meeleavaldajad hüüdsid president Vladimir Putini pensionireformi vastaseid loosungeid ja kandsid plakateid kirjadega «Ma soovin elada pensionist, mitte surra tööl!».

Harvaesineva ühiskondliku pahameeletormi raames on pensionireformi vastane petitsioon kogunud juba 2,9 miljonit allkirja ning sellega on ühinenud ka Kommunistlik Partei.

Meeleavaldused toimusid kümnetes linnades Venemaa lääneosast Kaug-Idani välja. Ligi 1200 inimest avaldas meelt Novosibirskis.

Pensionireform näeks ette pensioniea tõusu 63 eluaastani naistel ja 65 eluaastani meestel. Praegu kehtivad nõukogude ajast pärit määrad 55 aastat naistele ja 60 aastat meestele.

Putin, kes on varem lubanud pensioniiga mitte tõsta, on pidanud sel kuul rinda pistma tõsise toetuse kaotusega. Mais toetas presidenti 80 protsenti elanikkonnast, eelmisel kuul vaid 64 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles