Venemaal puhkes beebivahetusskandaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi
Beebi Foto: SCANPIX

Venemaal kaebavad kaks perekonda kohaliku sünnitushaigla kohtusse, kuna seal anti neile 12 aastat tagasi valed beebid, vahendab BBC.

Tõde selgus alles siis, kui ühe lapse ema eksabikaasa keeldus talle lasteteotust maksmast, väites, et laps ei näe üldse välja nagu tema.

DNA testide põhjal selgus, et Kopeiski linnas elaval tüdrukul puudusid sugulussidemed nii oma ema kui ka isaga.

Politsei leidis üles ka kohtusse pöördunud vanemate lapse bioloogilised vanemad. Kumbki tüdruk oma praegusest kodust lahkuda ei taha.

Kaks perekonda nõuavad nüüd kahjude hüvitamiseks viit miljonit rubla (üle 116 000 euro).

Perekonnad plaanivad küll haigla kohtusse kaevata, kuid vastutavate isikute vastu nad süüdistusi siiski esitada ei saa, kuna beebid läksid ekslikult vahetusse nõnda palju aastaid tagasi.

Kui Julia Beljajeva selle aasta esimesel poolel lahutas, keeldus endine abikaasa talla alimente maksmast. Mehe sõnul ei uskunud ta, et on nende ühise tütre, Irina, isa. Naine kaebas mehe kohtusse ja kohtuniku käsul tehti DNA-testid.

«Me tegime kaks DNA testi,» sõnas Julia telefonitsi BBC ajakirjanikule. «Mõlemad testid näitasid, et ei mina ega mu eksabikaasa pole Irina bioloogilised vanemad,» ütles ta.

Naise sõnul oli ka kohtunik vapustatud, kuna oli eelnevalt selliseid juhtumeid vaid televiisorist näinud ega uskunud, et need päriselt aset leiavad.

Kohaliku haigla töötaja sõnul olid segaduse põhjustajaks valed nimekaardid. Mõlemale beebile anti vale nimekaart ja järelikult ka valed vanemad.

Nüüd leidis politsei üles ka teise vahetusse läinud lapse vanemad.

«Nende tütar Anna on blond ja nägi välja just nagu meie oma eksabikaasaga. Meie tütar on aga tõmmu naha ja tumedate juustega, just nagu tema isagi. Ta on tadžikk ja tütargi näeb täpselt välja nagu tema,» sõnas Beljajeva.

Ta lisas, et perekond on ka islamiusuline ja teadmine, et nende bioloogiline tütar kasvab üles muslimina, teeb naise sõnul talle olukorra veelgi raskemaks.

Tüdrukud on avaldanud selget soovi oma seniste vanemate juurde jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles