Ugandas mõisteti röövpüügi eest vangi 35 kongolast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järv Ugandas. Pilt on illustratiivne.
Järv Ugandas. Pilt on illustratiivne. Foto: MICHELE SIBILONI/Scanpix

Uganda võimud teatasid laupäeval, et mõistsid kahe- ja kolmeaastased vanglakaristused naaberriigi Kongo Demokraatliku Vabariigi kodanikele, kes tegelesid röövpüügiga.

Kokku saadeti vangi 35 kongolast.

«Meil on siin 35 Kongo DV kodanikku, kellest 31 tunnistasid ennast süüdi ja pääsesid kaheaastase vanglakaristusega ebaseadusliku piiriületuse ja kalapüügi eest juunikuus. Kasese kohus mõistis kolmeaastase vanglakaristuse veel neljale kongolasele. Meil ei ole midagi selle vastu, et meie Kongo DV vennad kalastavad meie vetes, kuid nad peavad sealjuures järgima kehtestatud reegleid,» manitses Alberti järve kalakaitseinspektor Deogratius Kato.

Kato sõnul konfiskeeriti röövpüüdjatelt ühtlasi 26 alust, paadimootoreid ja ebaseaduslikke kalavõrke.

Piiril asuvad Alberti ja Edwardi järved on paljudele kohalikele elanikele olulised elatusvahendid.

Uganda vanglaameti eestkõneleja sõnul on taolised seaduserikkumised viimasel ajal järsult kasvanud seoses sellega, et piirialade kalanduse kaitseks toodi kohale armee, mille tõttu jääb üha rohkem röövpüüdjaid vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles