Uus-Meremaa õnnetuslaeva kapten arreteeriti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaa mereametnikud edastasid, et selle riigi Põhjasaare idarannikul karile sõitnud kaubalaeva kapten arreteeriti.

Konteinerlaev Rena sõitis karile möödunud nädala kolmpäeval ja nüüdseks on aluselt merre voolanud üle 300 tonni kütust, edastab mtv3.fi.

Kaptenit süüdistatakse, et  tema hoolimatu suhtumine tekitas ohtliku olukorra ja keskkonnareostuse. Kapten astub kohtu ette täna kohaliku aja järgi pärastlõunal.

Uus-Meremaa valitsus teatas, et Libeeria lipu all sõitva Rena karilesõit tekitas Uus-Meremaa suurima keskkonnakatastroofi.

Laevast voolab kütust liikide poolest mitmekesisesse Bay of Plenty lahte. Seal elab vaalu, delfiine, pingviine, hülgeid ja haruldasi merelinde.

Samuti tekkis oht, et torm võib laeva pooleks murda. Kui laev murduks, siis lisaks nüüdsele 300 tonnile kütusele, voolaks merre veel 1700 tonni kütust.

Uus-Meremaa keskkonnaministeeriumi sõnul on kütusereostuse likvideerimisega alustatud, kuid kuna leke jätkub, siis on see keeruline.

Maailma kõige hävitavam naftakatastroof leidis aset 1989. aastal, kui tankerist Exxon Valdez lekkis Alaskal 37 000 tonni naftat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles