Jaapani rannikule jõudis taifuun Jongdar

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanisse jõudis taifuun.
Jaapanisse jõudis taifuun. Foto: JIJI PRESS/AFP

Jaapani peasaarel randus kohaliku aja järgi pühapäeval pärast keskööd taifuun Jongdar, mille tuuled puhuvad kohati kuni 50 meetrit sekundis, teatasid võimuesindajad.

Torm randus Ise linna juures ja tõi kaasa tugevad vihmad. Taifuun liigub lääne suunas ja säilitab meteoroloogide prognooside kohaselt oma jõu.

Torm ähvardab ka hiljuti üleujutuste käes kannatada saanud riigi lääneosa liikudes Chugoku regiooni poole, kus rekordiliselt tugevad vihmasajud tõid varem juulis kaasa üle 200 inimelu nõudnud tulvad.

Võimud on mitmetes ohupiirkondades soovitanud inimestel tungivalt evakueerida. Taifuuni tõttu on tühistatud ka üle 150 siseriikliku lennu.

Ametnike sõnul ollakse iseäranis valvel, kuna paljud inimesed ei järginud üleujutuste ajal evakuatsioonikorraldusi ja jäid lõksu. Kriitikute sõnul anti hoiatused liiga hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles