Partei nimetab Putini ametlikuks presidendikandidaadiks 27. novembril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini ja Medvedevi pildiga matrjoškad.
Putini ja Medvedevi pildiga matrjoškad. Foto: SCANPIX

Vene võimupartei Ühtse Venemaa kongressi teise osa leiab aset 27. novembril ja siis seatakse erakonna liider Vladimir Putin ametlikult presidendikandidaadina üles.

Kuupäeva tegi avalikuks Ühtse Venemaa ülemnõukogu presiidiumi sekretär Sergei Neverov,. Vahendas RIA Novosti.

Kandidaadi saab ametlikult esitada, kui parlamendi ülemkoda paneb presidendivalimised paika õigeaegselt. Vastavalt seadusele määratakse kuupäev ära mitte varem kui 100 päeva ja mitte hiljem kui 90 päeva enne valimisi.

Valimiste esialgne kuupäev on 4. märts 2012. Sel juhul peab Föderatsiooninõukogu võtma otsuse vastu ajavahemikus 25. novembrist 5. detsembrini.

Putini plaanist kandideerida sai avalikkus teada 24. septembril. Praegune riigipea Dmitri Medvedev tegi sellise ettepaneku Ühtse Venemaa kongressi esimeses osas.

Vedomosti kirjutab, et novembri lõpus toimuval kongressil esinevad nii Putin kui Medvedev, mis peaks erakonna reitingut tõstma. Ajalehe tänases numbris on kirjas, et Putin räägib siis sellest, millega plaanib ta presidendiks saades tegelema hakata.

Putin oli Vene president kaks ametiaega järjest 2000-2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles