Pariisi kunstimuuseum sõidutab meistriteosed provintsituurile

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra ekspressionisti Edvard Munchi teosed "Haige laps" ja "Puberteet" jäävad Pariisi Pompidou keskusesse paigale, sest tegemist on osaga vahetatavast ekspositsioonist.
Norra ekspressionisti Edvard Munchi teosed "Haige laps" ja "Puberteet" jäävad Pariisi Pompidou keskusesse paigale, sest tegemist on osaga vahetatavast ekspositsioonist. Foto: SCANPIX

Pariisi kuulus moodsa kunsti muuseum võtab sellel neljapäeval mobiilse muuseumi vormi ja sõidab 14 meistriteosega üleriigilisele provintsituurile, vahendab AFP.

President Nicolas Sarkozy lõikab Liikuvaks Pompidou’ks nimetatud rännutelgil pidulikult lindi läbi, kui see jõuab oma esimesse peatuspunkti Chaumont’i, mis asub Pariisist kolme tunni kaugusel Marne’ jõe ääres. Telk jääb sinna püsti kolmeks kuuks.

Maailma esimese vabapääsulise näitusena reklaamitav ettevõtmine on osa maailmakuulsa kaasaegse kunsti muuseumi, Pariisis resideeruva Pompidou keskuse programmist jõuda laiema publikumini. Eelmisel aastal avas keskus Metz’is oma filiaali.

«Tundus oluline viia kunst inimesteni, kes muidu oma jalga kunagi muuseumisse ei tõstaks,» sõnas Pompidou keskuse esimees Alain Seban AFP-le, viidates uuringutulemustele, mille järgi üks kahest prantslasest pole kunagi üheski muuseumis käinud.

Eredavärviline telk hõlmab koos oma tugistruktuuridega umbes jalgpalliväljaku suuruse ala.

Telgis saab näha selliste moodsa kunsti korüfeede teoseid nagu Pablo Picasso, Fernand Leger, George Braque, Henri Matisse ja Alexander Calder.

«Kui me jõuame kolmeks kuuks mõnda linna, peaks see tekitama tunnet, nagu saabuks mõni tsirkus või laat,» lisas Seban.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles