Meikar: Ukraina poliitika paistab silma ebaratsionaalsusega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Peeter Langovits.

Ukraina poliitikat on keeruline analüüsida, kuna nad teevad kohati täiesti ebaratsionaalseid otsuseid, ütles selle riigi asjatundja Silver Meikar.

«Just loogilise mõttekäigu puudumine, kui analüüsida Ukraina poliitikat, ongi valdav,» nentis Meikar «Ringvaatele» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Ta märkis, et aastatel 2005-2010 paigutas Freedom House Ukraina vabade riikide hulka, kuid 2010. aasta alguses tuli võimule Viktor Janukovitš ning ühe aastaga langes Ukraina poolvabade riikide sekka. «Neid sündmusi, mille tõttu võime öelda, et 2004. aasta oranži revolutsiooniga saavutatud tulemused on kadunud, on ju olnud mitmeid,» nentis Meikar.

«On fabritseeritud poliitiline kohtuprotsess ja pole olemas juriidilist alust, et määrata Tõmošenkole seitsmeaastane vangistus, see pole kindlasti demokraatlik kohtuprotsess,» sõnas Mikser, kelle sõnul on enamiku ukrainlaste jaoks selge, et endise peaministri Julia Tõmošenko kohtuprotsess, kus ta mõisteti Ukrainale ebasoodsate gaasilepingute sõlmimise eest seitsmeks aastaks vangi, on poliitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles