Iisrael vabastas sõduritele kõrvakiilu andnud Palestiina neiu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahed Tamimit kujutav maaling Iisraeli eraldusmüüril.
Ahed Tamimit kujutav maaling Iisraeli eraldusmüüril. Foto: MUSSA ISSA QAWASMA / REUTERS / Scanpix

Iisrael vabastas täna pärast kaheksat kuud vangistust palestiinlasest teismelise, kes oli andnud kõrvakiilu kahele Iisraeli sõdurile, teatas vangla pressiametnik.

17-aastane Palestiina tüdruk Ahed Tamimi ja tema ema toimetati vanglast kontrollpunkti, mis viib Läänekaldale, teatas pressiesindaja Assaf Librati. Nad anti üle Iisraeli sõjaväele, kes viis nad okupeeritud Läänekaldale Nabi Saleh külla, kus nad elavad.

Vabastatult andis Tamimi lühikese kommentaari kokkukogunenud pealtvaatajatele ja ajakirjanikele, öeldes, et ta loodab kõiki näha täna toimuval pressikonverentsil.

Tamimi, tema ema ja isa jalutasid üksteist emmates minema. Kogunenud toetajad skandeerisid, et nad tahavad elada vabaduses.

Iisraeli võimud andsid Tamimi vabastamise kohta vastuolulist informatsiooni. Tamimit Läänekaldale lubava kontrollipunkti asukohta vahetati lõpuks kolm korda. Kuigi mõned perekonnaliikmed ja toetajad jõudsid koguneda lõpliku valiku Rantise kontrollpunkti lähedale, ei peatanud sõjaväeautod seal ja viisid Tamimi Läänekaldale.

Enne Tamimi saabumist pingestus olukord kontrollpunktis, kui mõned Iisraeli lippudega mehed lähenesid Palestiina lippusid hoidvatele Tamimi toetajatele. Järgnes sõnavahetus, aga olukord ei muutunud vägivaldseks.

Eile arreteerisid Iisraeli võimud kaks itaallast ja ühe palestiinlase, kes olid maalinud Tamimi näopildi Iisraelit ja Läänekallast eraldavale müürile.

Tamimi ja tema ema mõistis Iisraeli sõjaväekohus kaheksaks kuuks vanglasse pärast eelmise aasta detsembris toimunud intsidenti. Pere sõnul leidis intsident aset nende koduõues. Video juhtunust muutus viraalseks ning Tamimist sai Palestiina vastupanu jaoks kangelassümbol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles