Miloševići advokaat lasti Belgradis maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseadvokaat Dragoslav Miša Ognjanovići ümbritsevad ajakirjanikud Haagi tribunali menetluse ajal 2002. aastal.
Kaitseadvokaat Dragoslav Miša Ognjanovići ümbritsevad ajakirjanikud Haagi tribunali menetluse ajal 2002. aastal. Foto: Paul Vreeker / REUTERS / Scanpix

Eile lasti oma kodu ees maha Serbia advokaat Dragoslav Miša Ognjanović, kes sai tuntuks endise Jugoslaavia presidedi Slobodan Miloševići kaitsmisega Haagi tribunali ees.

57-aastane Ognjanović tapeti enda kortermaja ees Novi Beogradi linnaosas Serbia pealinnas Belgradis. Tema 26-aastane poeg sai paremasse kätte haavata, ütles Serbia siseministeerium avalduses.

Ognjanović oli kohtuadvokaat, kes kaitses tuntud Serbia allmaailmategelasi. Sarnane kaasus oli ka viimane Ognjanovići juhtum, kui ta kaitses kohalikku organiseeritud kuritegevuse liidrit. Tõenäoliselt sai see töö talle saatuslikuks.

Mitmed Serbia ja Montenegro organiseeritud kuritegevuse võrgustike liikmed on viimase paari aasta jooksul Belgradis tapetud. Politsei sõnul on see johtunud võimuvõitlusest illegaalse uimastituru üle.

Ognjanovići tuntuim kaitsealune oli Slobodan Milošević, keda ÜRO Haagi tribunal süüdistas sõjaroimades ja inimsusvastastes kuritegudes. Miloševićit süüdistati sõjakuritegude toimepanemises Kosovos, Horvaatias ja Bosnias 1992-1995. aasta vahel. Milošević suri tribunali kinnipidamisasutuses 2006. aastal enne kohtuotsuse langetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles