Moskva kingib Liibanonile hävitajaid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIG-29-tüüpi hävituslennuk.
MIG-29-tüüpi hävituslennuk. Foto: EPA / Scanpix.

Venemaa teatas täna kümne MiG-hävituslennuki andmisest Liibanonile tasuta, mis võib olla seotud ka kahe riigi vahel peetavate kõnelustega uute relvatehingute sõlmimiseks.


MiG-29 hävitajat saadetakse sinna osana kahepoolsest kaitsekoostööst, kinnitas sõjalis-tehnilise koostöökomisjoni juht Mihhail Dmitrijev. Kokkuleppele jõuti selles eilsel kaitseministrite kohtumisel, vahendas Reuters.

Dmitrievi sõnul katab kõik kulud Vene kaitseministeerium oma eelarvest, kuid täpsemaid andmeid ta ei esitanud. Küll andis ta aga teada, et kingitavad lennukid ei ole uued.

Moskva kaitseametnik lisas, et praegu peetakse läbirääkimisi ka soomustehnika müümisest Liibanoni maismaavägedele. Samuti pakutakse liibanonlastele võimalust õppida Venemaa sõjakoolides.

Vene sõjalennukite ja relvastuse müük Lähis-Ida regiooni riikidele ei meeldi kindlasti Iisraelile, ehkki selle üleolekut kümne hävitajaga ohustada ei suudeta.

MiG-29 lennukid on küll ühed moodsamad Vene õhujõududes, kuid kaks neist on viimastel kuudel Siberis alla kukkunud, tappes ka ühe piloodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles