Indoneesias jäi maavärina tõttu mäele lõksu 560 matkajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia sõdurid ja päästemeeskond kogunemas, et alustada turistide evakueerimisega Rinjani mäelt (taustal).
Indoneesia sõdurid ja päästemeeskond kogunemas, et alustada turistide evakueerimisega Rinjani mäelt (taustal). Foto: STR / AP / Scanpix

Indoneesias Lomboki saarel on eile toimunud maavärina tõttu vulkaanil lõksus üle 500 matkaja ja nende giidid, ütles ametnik täna.

Inimesed on lõksus Rinjani mäel, mis on vulkaaniliselt aktiivne. Eile saart raputanud maavärin põhjustas mäel maalihkeid, mis pühkisid minema paljud matkarajad ning nüüd pole inimestel võimalik mäelt turvaliselt alla tulla.

«Lõksus on jätkuvalt 560 inimest. Neist 500 on Segara Anakani piirkonnas ja 60 Batu Ceperis,» ütles Rinjani rahvuspargi juht Sudiyono.

Päästjad üritavad jõuda inimesteni jalgsi ja helikopteritega. Maavärina tagajärjel sai surma 16 inimest ja hävis sadu hooneid. Maavärinale järgnes üle saja järeltõuke, millest kaks olid tugevad.

Rinjani on kõrguselt teine vulkaan Indoneesias ning selle tipp asub merepinnast 3726 meetri kõrgusel. Mägi on sealsete vaadete tõttu menukas välisturiside seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles