Turvanõuete eiramine põhjustas Müncheni lennujaamas kaose

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Müncheni lennujaama teises terminalis laupäeval.
Reisijad Müncheni lennujaama teises terminalis laupäeval. Foto: Michael Dalder / Reuters / Scanpix

Eile Müncheni lennujaama kaudu reisinud inimesi hoiatati lendude ärajäämise ja hilinemise eest. Kõige selle põhjuseks oli päev varem toimunud intsident, mille tagajärjel evakueeriti kogu teine terminal.

Laupäeva hommikust pühapäeva pärastlõunani jäeti ära umbes 330 lendu ning see mõjutas 32 000 reisijat. Probleemide põhjustajaks oli naine, kes jõudis ilma turvakontrolli läbimata lennujaama turvaalale.

Evakueeriti kogu terminal, kaasa arvatud väljuvate lendude ala ning laupäeval ei lahkunud Münchenist seitsme tunni jooksul ühtegi lendu.

Tekkinud kaos pani reisijad kurtma infopuuduse üle. Mitmed inimesed vajasid suure kuumuse tõttu ka arstiabi. Kohaliku meedia teatel saadeti ühel hetkel kohale tuletõrjebrigaad, kellele anti korraldus eriotstarbeliste suurte ventilaatorite kaudu värsket õhku pakkuda.

Lennujaama kõneisiku sõnul mõjutas juhtum kõige rohkem Lufthansa, nende partnerite ja Star Alliance' liikmeks olevate lennufirmade tegevust, sest nende lennukid tõusevad õhku vaid teisest terminalist.

Kuna võimudel ei õnnestunud kõiki reisijaid hotellidesse majutada, siis tuli umbes 2000 inimesel veeta öö lennujaama pinkidel. Hullemaks tegi olukorra ka see, et Müncheni lennujaamas oli puhkuste alguse tõttu eriti palju reisijaid. Müncheni Franz Josef Straussi lennujaam on teenindatavate reisijate arvu poolest riigi suuruselt teine. 

Reisijad Müncheni lennujaamas.
Reisijad Müncheni lennujaamas. Foto: Michael Dalder / Reuters / Scanpix

Tuhanded inimesed tulid pühapäeval lennujaama tagasi ning lootsid oma lennud ümber vahetada. Sellega tekkis senisest veelgi suurem kaos.

Politsei uurib juhtumit, aga ajalehe Bild andmeil oli 40-aastane naine varasemalt turvakontrolli läbinud, kuid turvapersonalil oli probleem tema käsipagasiga. Hiljem tuli naine tagasi ilma käsipagasita ning ei läbinud enam turvakontrolli.

Politsei sõnul suudeti naine mitu tundi kestnud otsingute järel leida ja tuvastada, aga praegusel hetkel ei kommenteeritud seda, millised tagajärjed teda ootavad. Politsei sõnul ei arvatud, et naine kujutaks endast erakordselt suurt ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles