Raport ei andnud jäljetult kadunud lend MH370 kohta vastuseid (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH370 lennuõnnetuse kohta täna avaldatud raport.
MH370 lennuõnnetuse kohta täna avaldatud raport. Foto: MOHD RASFAN / AFP / SCANPIX

Kauaoodatud raport Malaysia Airlinesi lend MH370 kohta ei andnud täna vastust küsimusele, miks lennuk nelja aasta eest teel Kuala Lumpurist Pekingisse kadunuks jäi.

Ametliku uurimisrühma raportis osutatakse lennujuhtide vigadele ja öeldakse, et ilmselt suunati Malaysia Airlinesi lennuk kursilt kõrvale käsitsi, mitte mehaanilise rikke tõttu. Samas kinnitatakse, et Boeing 777 oli lennukõlbulik ning piloodid nõutud kvalifikatsiooniga.

Lennuk, mille pardal oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget, kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse.

Lennukit otsiti 52 päeva veepinnalt India ookeanis Austraaliast läänes mitmel miljonil ruutkilomeetril. Seejärel kaardistati veealustel otsingutel 710 000 ruutkilomeetrit merepõhja kuni 6000 meetri sügavusel. Malaisia, Hiina ja Austraalia valitsus otsustasid 1046 päeva kestnud otsingud lõpetada 2017. aasta jaanuaris.

Sel aastal jätkas USA firma Ocean Infinity droonidega otsinguid uuest piirkonnast, kuid midagi ei leitud ja otsingud lõpetati. Lennukist on leitud vaid kolm tükki India ookeani lääneosast.

Arvatav MH370 tükk.
Arvatav MH370 tükk. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Kauaoodatud raport ei pakkunud mingeid pidepunkte valdavalt hiinlastest reisijate omastele, kes olid lootnud mõistatusele vastust.

«Töörühm ei ole suuteline MH370 kadumise põhjust kindlaks tegema,» tunnistavad peamiselt tehnilisi üksikasju sisaldava 400-leheküljelise raporti koostajad kokkuvõttes. Mais ametisse astunud uus Malaisia valitsus on öelnud, et otsingute jätkamist kaalutakse, kui päevavalgele tulevad uued tõendid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles