Tadžikistanis mõrvati neli turisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani lipp.
Tadžikistani lipp. Foto: Rebecca Blackwell / AP / Scanpix

Tadžikistanis eile hukkunud neli välisturisti mõrvati relvadega ja tegemist polnud liiklusõnnetusega, nagu varem arvati, ütles siseminister täna.

Esialgu teatati, et auto sõitis rattatuuril olnud seitsme välisturisti sekka ja põgenes sündmuskohalt. Riigi edelaosas Danghara rajoonis juhtunut peeti liiklusõnnetuseks.

Siseminister Ramazon Hamro Rahimzoda teatas aga täna, et kahtlusalustel olid noad ja tulirelvad.

Tapetud olid pärit USAst, Šveitsist ja Hollandist. Veel kaks inimest sai viga ja üks grupi prantslasest liige pääses vigastusteta.

Rahimzoda lisas, et kinni peeti neli kahtlusalust ja võimud lasid maha kaks kahtlusalust, kes osutasid kinnipidamisel vastupanu. Politsei sõnul on kahtlusaluseid veel, kuid neid ei ole kätte saadud.

Ministri sõnul ei saa öelda, et tegemist oli terrorirünnakuga. «Me kaalume kõiki võimalusi,» ütles ta.

Tadžikistani president Emomali Rahmon saatis USA-le, Šveitsile ja Hollandile kaastundeavalduse. USA saatkond Dušanbes kinnitas, et kaks ohvrit olid ameeriklased, kuid ei avaldanud nende nimesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles