Itaalia siseminister postitas Twitterisse Mussolinist inspireeritud säutsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister, parempopulist Matteo Salvini.
Itaalia siseminister, parempopulist Matteo Salvini. Foto: TONY GENTILE / REUTERS / SCANPIX

Itaalia siseminister, paremäärmusliku Põhjaliiga juht Matteo Salvini tegi eile sotsiaalmeedias varjatud austusavalduse Itaalia fašistlikule diktaatorile Benito Mussolinile.

Salvini postitas Twitterise mõtte «Tanti nemici, tanto onore!», mis tähendab «Nii palju vaenlasi, nii palju austust!». See on väga sarnane Mussolini kuulasale ütlusele «Molti nemici, molto onore!» («Palju vaenlasi, palju austust!»).

Ühtlasi tegi ta postituse Mussolini sünniaastapäeval.

Twitteri säuts oli mõeldud vastusena ajakirjaartiklile, mis rääkis Salvini kriitikutest, sealhulgas katoliku kirikust ja vasakpoolsetest intellektuaalidest, ning Itaalia siseministri üha kasvavast populaarsusest.

Eelmisel nädalal nimetas katoliiklik nädalakiri Famiglia Cristiana Salvinit saatanaks, kritiseerides tema ettepanekuid migratsiooniküsimustes. Artiklile oli pandud ladinakeelne pealkiri «Vade retro, Salvini», mis oli Jeesuse Peetrusele lausutud sõnadest «Tagane minust, saatan» («Vade retro, Satana») tuletatud sõnademäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles