Colorado osariigi parlamendihoones asendati Trumpi pilt Putini portreega (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Scanpix / Scanpix

Tundmatu vembutaja asetas Colorado osariigi parlamendihoones president Donald Trumpi portree asukohale hoopis Venemaa riigipea Vladimir Putini pildi.

Putini portree asetati molbertiga seina äärde, täpselt selle koha alla, kus peaks paiknema maal president Donald Trumpist.

Traditsiooniliselt presidendi maali soetamise eest vastutav Colorado osariigi kultuuriühing tõdes, et ligikaudu 10 000 dollarit maksev portree ostetakse alati annetuste abil. Kohalik telekanal andis aga teada, et Trumpi maali soetamiseks ei ole annetatud mitte ühtegi dollarit.

Kultuuriühing tõdes, et eelmiste presidentide maalide ostmiseks vajalik summa koguti umbes nelja kuuga, Trump on olnud ametis juba 18 kuud, aga pilti temast pole tänaseni soetatud.

Putini pildi asetamine kohale, kus peaks paikema maal president Trumpist, on tõenäoliselt kahe riigipea tippkohtumisele järgnenud kriitikatulva üks avaldumisvorm.

Nimelt kritiseeriti Ühendriikides Trumpi, kuna ta toetas Putini seisukohta USA presidendivalimistesse mittesekkumise osas ja on viimastel nädalatel näidanud Venemaa riigipea suhtes välja erilist sõbralikkust. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles