Obama nimetab ministriks veel ühe vabariiklase

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama kavatseb allikate kinnitusel oma kabineti transpordiministriks määrata koduosariigi vabariiklasest kongresmeni.


Illinoisist kuraditosina aasta eest esindajatekotta pääsenud Ray LaHoodi pääsemist sellele kohale kinnitasid CNNi ajakirjanikele kaks allikat. Ametlikult teeb uus president oma otsuse teatavaks ilmselt täna.

LaHoodi hinnatakse nii demokraatide kui ka vabariiklaste leeris tema võime pärast ületada lõhesid suurparteide vahel, samuti olevat ta hea seadustelooja.

Obama on seni oma meeskonda valinud ühe vabariiklase - praeguse Bushi administratsiooni kaitseministri Robert Gatesi.

CNN sai täna kahelt allikalt kinnitust ka sellele, et föderaalse väärtpaberituru järelevalvekomisjoni (SEC) uueks juhiks tõuseb Mary Schapiro, kes praegu on finantssektori eneseregulatsiooni kontrollorgani FINRA tegevjuht.

Schapiro on olnud varem ka SECi volinik ning töötanud Clintoni administratsiooni ajal futuuridega kauplemist kontrolliva sõltumatu valitsuskomisjoni (CFTC) esimehena.

Obama teatas eilsel pressikonverentsil ka uue põllumajandusministri ja uue siseministri nimed. Esimeseks saab endine Iowa kuberner Tom Vilsack ja teiseks Colorado senaator Ken Salazar.

Vilsack oli presidendiralli eelvalimiste ajal mõjukas Hillary Clintoni toetaja, kuigi alguses üritas ta ka ise demokraatide seast valimiste ree peale pääseda. Ta toetab maisil põhineva etanoolitööstuse arendamist alternatiivenergiat silmas pidades.

Salazar on senaatorina esimesel ametiajal keskendunud riigimaa ja energiaressursside küsimustele ning pooldab sõltuvuse vähendamist välismaisest naftast. Ta on teine hispaaniakeelsest kogukonnast uude administratsiooni pääsenud poliitik.

Coloradost pärit uus siseminister oli tähtis liige ka mullu immigratsioonireformi akti koostanud senatirühmas, mis pidi tugevdama julgeolekut piiril ja suurendama piirivalvurite arvu, aga looma ka külalistööliste programmi. See eelnõu aga hääletati kongressis maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles