Arvamusuuringute järgi saab Prantsusmaa uueks riigipeaks sotsialist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martine Aubry.
Martine Aubry. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa sotsialistide seas toimub teine hääletusvoor, et selgitada välja presidendikandidaat tuleval kevadel toimuvateks presidindivalimisteks. Kõik arvamusuuringud ennustavad, et Prantsusmaa järgmine president tuleb sotsialistide leerist.

Prantsuse sotsialistide eelvalimiskampaania läks viimastel päevadel eriti tuliseks, praeguste prognooside järgi on enam kui kindel, et kes ka sotsialistide presidendikandidaadiks ei saaks, tee Elysee paleesse on sillutatud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma kutsun kõiki prantslasi hääletama oma vaadete ja südame järgi, see on valik järgmiseks viieks aastaks, minuga oleks see kõige ilusam ja õiglasem,» lausus Lille'i linnapea ja sotsialistide kandidaat Martine Aubry.

Võitlus käib kahe kandidaadi, endise tööministri Aubry ning Francois Hollande'i vahel, kes ei ole seni pidanud ministriametit ning on ka välismaailmale tundmatu, esimeses voorus võitis Hollande ning ka nüüd on tal küsitluste järgi Aubry ees napp kuueprotsendine edumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles