Araabia Liiga kutsus Süüria võime üles dialoogile opositsiooniga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia Liiga välisministrid eile ühenduse peakorteris Kairos.
Araabia Liiga välisministrid eile ühenduse peakorteris Kairos. Foto: SCANPIX

Araabia Liiga otsustas eilsel kriisikogunemisel jätta Süüria ühenduse liikmeks, kuid andis 15 päeva aega sõlmida relvarahu ja alustada dialoogiga valitsuse esindajate ning opositsiooni vahel.

Araabia Liiga peasekretär Nabil Elaraby kutsus Süüria opositsionääre ja valitsust kohtumisele ühenduse peakorterisse Kairosse, vahendas Reuters.

«Me ei saa Süürias toimuva osas tummaks jääda. Vägivald ja tapmised…Araabia Liigal ja Araabia maadel on hiiglasuur ja tõeline kohus lõpetada see kriis Süürias,» rääkis Elaraby.

Süüria esimene reaktsioon kutsele oli eitav. Riigitelevisiooni vahendusel edastatud vastusest selgus, et Süüria suudab oma asjaajamistega ja julgeolekuga ise hakkama saada.

Araabia maade valitsused hoidsid Süürias toimuva osas suu kinni mitu kuud. Nüüd on riik sattunud kodusõja lävele ja kartuste järgi võivad ebastabiilseks muutuda ka naaberriigid.

Araabia riigid nõuavad verevalamise lõpetamist. Nad pole suutnud leiad ühist keelt Süüria valitsuse mõjutamise osas.

ÜRO andmetel on märtsi keskel alanud rahutustes saanud surma enam kui 3000 inimest, nende seas 187 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles