Pakistan süüdistab Indiat piiririkkumises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India õhujõudude kaks Kiran Mk II treeninglennukit Hiinas toodetud Chengdu J-10 hävitaja lähedal õhus.
India õhujõudude kaks Kiran Mk II treeninglennukit Hiinas toodetud Chengdu J-10 hävitaja lähedal õhus. Foto: Reuters / Scanpix

Pakistan kutsus täna välja kõrge India diplomaadi, et protesteerida hiljutiste väidetavate õhupiiri rikkumiste vastu, mida olevat toime pannud naaberriigi sõjalennukid.


India hävitajad lendasid pakistanlaste kinnitusel üle piiri Kašmiiri ja Punjabi provintsi kohal, vahendas

Reuters

. Sellest teatati juba eelmisel laupäeval.

Pakistani võimude teatel saadeti sissetungijate peletamiseks õhku ka oma hävitajad. Samas ei tahetud intsidendile liigset tähtsust omistada ning rikkumisi kirjeldati kui «tehnilisi» ja «tahtmatuid».

India ülemvoliniku asetäitjale esitati siiski kirjalik protestinoot, kus märgitakse, et rikkumised on vastuolus 1991. aasta kokkuleppega, mis peaks taolised intsidendid ära hoidma.

New Delhi tõrjub Islamabadi süüdistusi. Kahe riigi suhted on praegu pingelised eelmisel kuul Mumbais korraldatud verise terroriaktsiooni pärast

Kahe pikalt vaenus elanud riigi vahel pole viimastel aastatel kuigi palju õhupiiri rikkumisi raporteeritud. Kargili konflikti ajal vähem kui kümne aasta eest tulistati aga kaks India õhujõudude lennukit alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles