Vene sõjaväebaasile Lõuna-Osseetias anti päev enne NATO õppust häire

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjatehnika Gori linna lähedal. Homme algab Gruusias NATO õppus Noble Partner 18.
USA sõjatehnika Gori linna lähedal. Homme algab Gruusias NATO õppus Noble Partner 18. Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS / Scanpix

Vene Lõuna-Ossetia sõjaväebaasile anti taktikaõppuse ettevalmistuse käigus häire ning allüksused sooritavad Dzartsemi polügoonil lahinglaskmisi, edastas Lõuna sõjaväeringkonna staap täna.

«Õppusel osaleb kokku tuhatkond sõjaväelast, kaasatud on 200 tehnikaühikut,» seisis tänases pressiavalduses.

Teates öeldakse, et manöövrite lõppjärgus toimuvad laskeharjutused tankidest Т-90А, jalaväesoomukitest BMP-3, 120-millimeetristest miinipildujatest, tuleheitjatest Šmel. Eesmärgiks on «tekitada pealetungivale tinglikule vaenlasele maksimaalset kahju».

Venelaste õppus sai alguse vaid päev enne NATO-Gruusia õppust Noble Partner. Gruusia kõrval võtavad õppusest osa veel 13 liitlas- ja partnerriigi üksused.

Teiste hulgas on esindatud ka Eesti. Õppustel osalevad Gruusia, Armeenia, Aserbaidžaani, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Leedu, Norra, Poola, Türgi, Ukraina, Suurbritannia ja USA üksused. Kokku on osalejaid umbes 3000 ja õppus kestab kaks nädalat. 

Järgmisel nädalal möödub kümme aastat Venemaa sõjalisest rünnakust Gruusia vastu. Selle puhul peetakse õppuse Noble Partner käigus ka mälestustseremoonia.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles