Putin: mind Brežneviga võrrelda ei saa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini intervjuus võis kuulata-vaadata kaupluses olevatest teleritest.
Vladimir Putini intervjuus võis kuulata-vaadata kaupluses olevatest teleritest. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin lükkas tagasi oletused, nagu naaseks riik pärast tema võimalikku tagasivalimist presidendiks brežnevistlikku aega.

Putini sõnul ei saa teda Brežneviga võrrelda juba sellepärast, et mitte ükski sõjajärgsetest NSVLi juhtidest ei töötanud nii intensiivselt kui tema ise või president Dmitri Medvedev.

Kommunistliku partei (NLKP) peasekretärid ei suutnud seda teha füüsilistel põhjustel ega ka poliitilistel («ei mõistnud, mida on vaja teha»), selgitas ta.

Vaatlejad hakkasid Putinit võrdlema Leonid Brežneviga, kes oli NLKP peasekretär aastatel 1966-1982, kui sai teatavaks tema kandideerimine Vene riigipeaks jaanuaris 2012.

Putin oli president kaks ametiaega järjest (2000-2008) ja vastavalt konstitutsioonile ei saanud kolmandaks ametiajaks kandideerida. Kui varem oli riigipea ametiaeg neli, siis jaanuaris valitav president saab olla ametis korraga kuus aastat.

Pika ametiaja positiivse näitena tõi Putin välja Ameerika presidendi Franklin Delano Roosevelti, kes juhtis riiki aastatel 1933-1945.

Putin andis intervjuu Pervõi Kanalile, NTV-ke ja Rossijale ning see oli eetris eile õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles