Leedu politseinikud tabasid Eesti veoseid omastanud kuritegeliku jõugu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeritud veos
Konfiskeeritud veos Foto: Kaunase politsei

Leedu kriminaalpolitseinikud võtsid koostöös Kaunase liikluspolitseinikega pärast kuid kestnud uurimist kinni organiseeritud kuritegeliku jõugu, kes võtsid ära teiste seas ka Eesti firmade väärtuslikke veoseid ja realiseerisid neid Leedus.

Leedu portaali 15.min andmetel oli kahjukannatajateks erinevad Euroopa Liidu firmad. 

Politseioperatsiooni käigus võeti kinni viis inimest, kelle seas on nii Leedu kui Läti kodanikke. Nad püüdsid realiseerida Eesti firma väärtuslikku tselluloosiveost.

Politseinikud korraldasid mitmes Leedu linnas läbiotsimisi, võttes ära arvatavalt kuritegelikul teel omastatud tarbekaupu 250 000 liti ehk 72 500 euro väärtuses.

Ametnikke huvitab eriti reididel kogutud teave, mis viitab kuritegelikul teel omastatud varade legaliseerimise mehhanismidele.

Juhtunu eeluurimine käib kriminaalkoodeksi mitme peatüki alusel, mis puudutavad näiteks pettust ja dokumentide võltsimist. Kui kahtlusalused süüdi mõistetakse, siis võib neid oodata ees kuni kaheksa aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles