Värske raport: abiorganisatsioonid pigistavad silma vohava seksuaalse ärakasutamise ees kinni

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss mängib abiorganisatsiooni Oxfam sildi ees Haiti pealinna Port-au-Prince’i laagris, kus elavad 2010. aasta maavärinas kodu kaotanud inimesed.
Poiss mängib abiorganisatsiooni Oxfam sildi ees Haiti pealinna Port-au-Prince’i laagris, kus elavad 2010. aasta maavärinas kodu kaotanud inimesed. Foto: ANDRES MARTINEZ CASARES/REUTERS/SCANPIX

Rahvusvahelised abiorganisatsioonid on käitunud võitluses lokkava seksuaalse ärakasutamisega sedavõrd hambutult, et seda võib peaaegu pidada kaassüüks, leiavad Briti parlamendiliikmed oma värskes raportis.

Parlamendi rahvusvahelise arengu komitee annab dokumendis humanitaarabiühenduste tegevusele – või pigem tegevusetusele – hävitava hinnangu: probleem abivajajaid ära kasutavate töötajatega on ammune, kuid selle vastu astumises on haledalt läbi kukutud; abiorganisatsioonid on rohkem mures oma maine kui ohvrite heaolu pärast; süüdistuste puhul on reageeritud trotslikult ja pealiskaudselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles