Põhja-Korea jätkab raketiprogrammi arendamist

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hwasong-tüüpi interkontinentaalsed raketid Pyongyangis sõjaväeparaadil.
Hwasong-tüüpi interkontinentaalsed raketid Pyongyangis sõjaväeparaadil. Foto: ED Jones/AFP/Scanpix

Hoolimata läbirääkimistest tuuma- ja raketiarenduse peatamiseks jätkab Põhja-Korea tegevust raketikompleksis, kus töötati välja riigi esimene mandritevaheline ballistiline rakett.

USA luuresatelliidid ja infrapunakaamerad fikseerisid juuli lõpus sõidukite liikumise Sanumdongi raketirajatise ümbruses. Ühendriikide ametniku sõnul on ülesvõtetelt näha veokeid ja kattega järelhaagiseid, millesarnaseid kasutatakse tavaliselt mandritevaheliste rakettide transpordiks. Paraku ei ole võimalik täpselt öelda, mida nendega veeti, vahendab Reuters.

Sanumdongi raketikompleksis töötati välja Põhja-Korea suurima lennuulatusega Hwasong-15-tüüpi kaugmaaraketid, mis suudavad tabada ka USA mandriosa. Esmaspäeval teatas The Washington Post, et Põhja-Korea näib Pyongyangi lähedal asuvas suures arenduskeskuses töötavat ühe või kahe uue vedelkütust kasutava raketi kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles