Malis sai islamistide varitsusrünnakus surma 12 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõjaväepatrull maanteel.
Mali sõjaväepatrull maanteel. Foto: SOULEYMANE AG ANARA / AFP

Mali keskosas sai teisipäeval islamistide varitsusrünnakus surma neli sõdurit ja kaheksa pühasõdalast, teatasid võimuesindajad.

Islamistid ründasid armee autokolonni Segou regioonis ilmselt eesmärgiga häirida veelgi parlamendivalimisi, mis korraldati pühapäeval ja kus islamiäärmuslased takistasid paljudel inimestel osalemast.

Armeeallikate kohaselt võib ohvrite arv kasvada, sest kadunud on veel kaks sõjaväemasinat ja nendes sõitnud inimesed.

"See oli läbimõeldud rünnak. Terroristid korraldasid varitsuse ja konvoi kaitses ennast. Kaheksa pühasõdalast tapeti," kirjeldas teine sõjaväeallikas.

Kohalike elanike informatsiooni kohaselt sai surma mitu Mali sõjaväelast.

Mali pühapäevastel presidendivalimistel ei saanud töötada üle 700 jaoskonna, teatas valitsus. Mujal riigid viidi valimised läbi rahuldavatest tingimustes, lisati avalduses.

Valimised viidi läbi viis aastat pärast rahvusvaheliste jõudude sekkumist, et taastada rahu islamistide võimuhaaramise järel riigi põhjapiirkondades. Registreeritud oli 8 miljonit valijat, kuid avaldusest ei selgu, kui paljud neist hääletada said. Kui ükski kandidaat üle 50 protsendi ei saa, peetakse 12. augustil teine valimisvoor.

716 jaoskonda, mis töötada ei saanud, moodustasid üldarvust siiski vaid pisut üle 3 protsendi.

Tuareegide separatistlikule ülestõusule 2012. aastal ja selle kaaperdamisele džihadistide poolt järgnenud rahulepe sõlmiti kahe aasta eest, kuid selle jõustamine on olnud konarlik. Islamistid löödi Prantsusmaa vägede toel välja põhjaosa suurematest linnadest, kuid jätkavad veriseid kallaletunge riigi põhja- ja keskosa maapiirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles