Põhja-Korea tagastas 55 USA sõduri säilmetega ainult ühe laibaketi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee kaplan kolonel Sam Lee õnnistab Põhja-Koreast tagastatud ameerika sõdurite säilmeid.
USA armee kaplan kolonel Sam Lee õnnistab Põhja-Koreast tagastatud ameerika sõdurite säilmeid. Foto: QUINCE LANFORD / AFP / SCANPIX

Põhja-Korea tagastas eelmisel reedel 55 Korea sõjas kadunuks jäänud Ameerika Ühendriikide sõduri säilmed, kuid lisas nende tuvastamiseks ainult ühe laibaketi.

Ühendriikide kaitseametniku sõnul võtab säilmete tuvastamine lisainformatsiooni puudumise tõttu kuni paar aastat.

«Korea Rahvaarmee ei andnud peale ühe laibaketi mingit teavet selle kohta, kust nad säilmed leidsid ega mingit muud informatsiooni,» lausus ametnik.

Asepresident Mike Pence tervitab täna Hawaiil säilmete saabumist USA pinnale, edasi viiakse need Pearl Harbori laborisse tuvastamisele.

Korea sõjas võidelnud ameerika sõdurite säilmete tagastamine oli üks neljast punktist, milles USA president Donald Trump ja Põhja-Korea riigipea Kim Jong-un Singapuri tippkohtumisel kokku leppisid.

«Meil on nüüd võimalus anda peredele selgust ja jätkata ülejäänute otsimist,» lausus kaitseminister James Mattis reedel.

«Me ei tea, kes nendes kastides on. Kui me selle kindlaks teeme, võib juhtuda, et nad lähevad hoopis Austraaliasse. Neil on kadunud inimesi, Prantsusmaal on kadunuid, Ameerikal on kadunuid – meid on päris palju,» lisas Mattis, viidates teistele ÜRO koalitsiooni riikidele, mis Korea sõjas võitlesid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles