Facebook kustutas 32 poliitilises mõjutegevuses kahtlustatud kontot (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logoga paneel.
Facebooki logoga paneel. Foto: Eric Gaillard / Reuters / Scanpix

Sotsiaalmeediahiid Facebook kustutas enne USA vahevalimisi koordineeritud mõjutegevuse kahtluste tõttu 32 kontot.

Facebook teatas, et on tuvastanud oma süsteemides enne Ühendriikide vahevalimisi koordineeritud mitteautentset tegevust, mis võib olla seotud Kremli sidemetega ühendusega Internet Research Agency (IRA).

Eile eemaldas sotsiaalmeediahiid Facebookist ja Instagramist 32 kontot, mis tegelesid USA poliitika mõjutamise ja ürituste korraldamisega.

«On selge, et kes iganes need kontod lõi, pingutas oma identiteedi varjamise nimel oluliselt rohkem kui Internet Research Agency 2016. aasta presidendivalimiste ajal,» lausus Facebooki järelvalveametnik Sheryl Sandberg.

Eelmise aasta oktoobris tunnistas Facebook, et 2016. aasta valimiste ajal jõudis Vene päritolu sisu kuni 126 miljoni ameeriklaseni. Nende kontodega opereeriti Vene IP-aadressi kasutades ning mõnel juhul tasuti reklaamide eest rubladega.

Eile kustutatud kontosid haldavad isikud kasutasid oma asukoha varjamiseks eravõrke. Umbes 150 reklaami eest Facebookis ja Instagramis maksti kolmandate osapoolte kaudu ligi 11 000 dollarit. Kokku oli kontodel 290 000 jälgijat.

«Praegu ei ole meil piisavalt tehnilisi tõendeid väitmaks kindlalt, kes selle taga on, kuid oleme märganud sarnast käitumist ja sidemeid IRA kontodega,» sõnas Facebooki turvapoliitika juht Nathaniel Gleicher.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles