Vene väejuht: õhudessantvägi saab kolm tankipataljoni (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-72B3 tank. Foto on illustratiivne.
T-72B3 tank. Foto on illustratiivne. Foto: Grigoriy Sisoev / Sputnik / Scanpix

Vene õhudessantväkke moodustatakse sel aastal kolm tankipataljoni, ütles õhudessantväe ülem kindralpolkovnik Andrei Serdjukov.

«Tänavu on kavas lõpetada kolme tankipataljoni, raadioelektroonilise võitluse ja drooniüksuse moodustamine,» ütles ta sõjaväelehele Krasnaja Zvezda.

Kindralpolkovnik Andrei Serdjukov.
Kindralpolkovnik Andrei Serdjukov. Foto: Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

Serdjukovi sõnutsi koosneb Vene õhudessantvägi praegu neljast diviisist, viiest üksikbrigaadist, tagalateenistuse üksustest ja õppeasutustest. Väeühendustes on loodud tanki-, raadioelektroonilise võitluse ja droonikompaniid.

«Luurekompaniid on muudetud luurepataljonideks, Krimmis loodi eraldi dessant- ja remont-taastuspataljon, mis tervikuna suurendas lahinguvõimet 20 protsenti,» ütles Serdjokov.

Mõni asjatundja kahtleb tankide otstarbekuses mobiilses õhudessantväes, teised arvavad aga, et see suurendab selle lahinguvõimsust.

Õhudessantvägi saab tänavu moderniseeritud tankid Т-72B3, ütles märtsi alguses kaitseminister Sergi Šoigu, lisaks 30 moderniseeritud suurtükisüsteemi, luure- ja tulejuhtimismasinat, soomukeid ja haubitsaid D-30.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles