Moskva: Türgi väed peavad Süüriast lahkuma (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi tank Afrinis.
Türgi tank Afrinis. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Moskva nõuab, et Türgi sõjaväelased lahkuks hõivatud Süüria aladelt pärast seda, kui seal on olukord stabiilseks muudetud, ütles Vene presidendi eriesindaja Süüria asjades Aleksandr Lavrentjev.

«Mis puutub nendesse aladesse, mis on Türgi vägede kontrolli all, siis see on suur piirkond Azasi ja Jarabuluse linna vahel ning Afrin ja Idlib. Türgi võttis endale teatavad kohustused muuta olukord selles piirkonnas stabiilseks,» ütles ta.

«Me oleme alati esitanud teatava nõudmise, et Türgi sõjaväelased peavad pärast operatsiooni lõppu ja oma ülesannete täitmist nendelt aladelt lahkuma. Me jätkame pealekäimist, et kui nendes piirkondades on loodud turvalised olud tsiviilelanikkonna eluks, peavad Türgi sõjaväelased sealt lahkuma. Ja nende alade taasühendamise protsess jätkub,» rõhutas Lavrenjev.

Türgi on hõivanud alad Süüria põhja- ja loodeosas, pidades seal võitlust kurdidega, kes ohustavad väidetavalt Türgi julgeolekut.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles