Tuntud reisiportaal nimetas Jeruusalemma Iisraeli asunduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerusalem
Jerusalem Foto: Maurizio Bersanelli / PantherMedia / Maurizio Bersanelli

Tuntud reisiportaal Booking.com oli määratlenud Jeruusalemma kui Iisraeli asunduse. Eile muutis portaal oma jaotuse ära pärast seda, kui Belgia juudi ajaleht oli teinud järelepärimise määratluse asjaolude kohta.

Ajalehe peatoimetaja Michael Freilich oli saanud lugejalt vihje vaadata Booking.com lehekülge.

«Ma arvasin, et tegu on narritamisega, kuni ma vaatasin järele ja nägin seda oma silmadega,» ütles Freilich.

Booking.com ei vastanud ajalehe järelepärimisele, aga vaid mõni tund pärast tema kirja saatmist oli Jeruusalemma kuuluvus ära muudetud. Nüüd näidatakse seda veebilehel kui Iisraeli osana.

Jeruusalemma kuuluvus on vastuoluline. Rahvusvaheliselt tunnustatakse Lääne-Jeruusalemma Iisraeli riigi osana. See on osa linnast, mille juudid võitlesid välja 1948. aasta sõjas. Ida-Jeruusalemm vallutati 1967. aastal Jordaania käest, mis oli selle varasemalt annekteerinud.

Jordaania anneksioonil ei olnud rahvusvahelist tunnustust. Samamoodi nähakse kehtetuna Iisraeli võimu Ida-Jeruusalemmas, mille too annekteeris täielikult 1980. aastaks. 

Iisrael tunnustab Jeruusalemma oma riigi ühtse ja jagamatu pealinnana. Eelmise aasta detsembris andis sellele heakskiidu USA presidendiadministratsioon, kui nad lubasid Ühendriikide saatkonna viia Jeruusalemma.

Booking.com pakub võimalusi broneerida majutus rohkem kui 28 miljonis asutuses 138 000 asupaigas üle maailma. Ettevõtte sõnul reserveeritakse nende kaudu päevas rohkem kui 1,5 miljonit tuba. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles