USA Londoni saatkond pani oksjonile 1200 rulli kempsupaberit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonile pandud tualettpaberirullid USA Londoni saatkonnast.
Oksjonile pandud tualettpaberirullid USA Londoni saatkonnast. Foto: USA välisministeerium

Ameerika Ühendriikide saatkond Londonis pani pärast kolimist uude hoonesse Battersea linnaosas oksjonile hulga ebavajalikke esemeid, nende seas mitu remonti vajavat tolmuimejat, kasutatud auto ning 1200 rulli tualettpaberit.

Ühelgi esemel pole USA ametlikku sümboolikat ega mingit ajaloolist väärtust.

USA Londoni saatkond kolis oma Mayfairi piirkonnas asunud vanast hoonest välja jaanuaris, uue saatkonna kavandamine Battersea’s algas aga julgeolekukaalutlustest tulenevalt juba 2008. aastal.

Ühendriikide välisministeerium on veebioksjonile pannud kümneid ebavajalikke esemeid ning huvilistel on aega oma pakkumisi teha 8. augustini.

Oksjonile pandud tualettpaberirullid USA Londoni saatkonnast.
Oksjonile pandud tualettpaberirullid USA Londoni saatkonnast. Foto: USA välisministeerium

Kempsupaberirullid, mida kõiki müüakse vaid üheskoos, maksavad kokku 199 USA dollarit. Ajalehe The Independent andmeil olla üks saatkonna töötaja kirjeldanud kempsupaberi kvaliteeti kui «pisut paremat mudaliigast».

Kasutuskõlbulikus seisukorra 2007. aasta Volvo maksab oksjonil 6427 USA dollarit. Viis katkist Dysoni tolmuimejat on hinnastatud vahemikus 15-65 dollarit ning uued leedlaualambid maksavad 75 dollarit.

Londoni vanast saatkonnahoonest pärit katkine tolmuimeja, mida USA välisministeerium müüb oksjonil.
Londoni vanast saatkonnahoonest pärit katkine tolmuimeja, mida USA välisministeerium müüb oksjonil. Foto: USA välisministeerium

Lisaks on oksjonil mööblit, kontoritehnikat aga ka mootorsaag.

USA uus saatkond Londonis.
USA uus saatkond Londonis. Foto: Matt Dunham / AP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles