Kampaania paljastas rassismi Saksa ühiskonnas

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu rahvus?? Inimene» kuulutab protestija sõnum Münchenis toimunud meeleavaldusel, kus juhiti tähelepanu sisserännanute tõrjutusele Saksamaa ühiskonnas.
«Minu rahvus?? Inimene» kuulutab protestija sõnum Münchenis toimunud meeleavaldusel, kus juhiti tähelepanu sisserännanute tõrjutusele Saksamaa ühiskonnas. Foto: Ralph Peters/imago/Ralph Peters/Scanpix

Jalgpallur Mesut Özili lahkumine Saksamaa rahvuskoondisest väidetava tõrjutuse tõttu kutsus sotsiaalmeedias esile rassismilugude jagamise kampaania, millega avaldati üle tuhande loo immigrante saatvatest igapäevastest eelarvamustest ja rassistlikest kommentaaridest Saksa ühiskonnas.

«Ma olen sündinud Saksamaal, mul on Saksa kodakondsus ja ma lõpetasin seal ülikooli. Nüüd elan Prantsusmaal. Mina – türgi päritolu mees – tunnen end eurooplasena, kuna sa võid olla eurooplane, aga mitte kunagi sakslane, kui su nimi on Hasan,» kirjutas 27-aastane noormees oma kogemusest Twitteris, kasutades kampaania märgusõna #MeTwo ehk #MinuKaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles