USA senaatorid kinnitasid erakohtumisel toetust NATO-le (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: SCANPIX

USA vabariiklastest ja demokraatidest senaatorite grupp kohtus kolmapäeval NATO ja Euroopa riikide delegatsiooniga, et kinnitada Ühendriikide senati toetust alliansile.

USA vabariiklastest ja demokraatidest senaatorite grupp kohtus kolmapäeval NATO ja Euroopa riikide delegatsiooniga, et kinnitada Ühendriikide senati toetust alliansile.

Seadusandjad tahtsid kinnitada nendele riikidele USA «pühendumust NATO-le ja julgeolekule», ütles demokraadist senaator Richard Durbin, kes oli üks kohtumise algatajatest.

Mitu korda vastakaid avaldusi NATO ja USA kohustuste kohta teinud president Donald Trumpi nime kõnelustel ei mainitud, ütles Durbin, lisades, et riigipea oli siiski faktoriks.

«Kõik teavad, et ta on kõige olulisemaks osaliseks. Ning selle kohtumise eesmärk oli saada üle mõningatest asjadest, mida ta on öelnud ja teinud, mis tõstatasid küsimusi NATO tuleviku kohta,» ütles Durbin.

«Me tahame, et nad teaksid, et oleme NATO-le pühendunud ning tahame, et nemad oleksid ka,» sõnas vabariiklasest senaator Richard Shelby.

Kohtumisest võtsid osa umbes 20 senaatorit ning suursaadikud ja teised esindajad umbes üheksast riigist, nende seas Ukrainast, Lätist, Poolast, Norrast, Soomest ja NATO uusimast liikmest Montenegrost.

Juulis kiitis USA senat ülekaalukalt heaks resolutsiooni, milles väljendatakse NATO-le toetust. Senaatorid on alustanud ka Venemaa-vastaste meetmete koostamist, sealjuures arutatakse eelnõud, millega kehtestatakse uued karistused, kui Moskva üritab sekkuda USA valimistesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles