Trumpi kampaaniajuht ostis musta rahaga jaanalinnujaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort.
Paul Manafort. Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS / SCANPIX

Rahapesus ja maksupettustes süüdistatav Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort ostis ebaseaduslike tulude eest muuhulgas ka eksootilise jaanalinnujaki.

Rahapesus ja maksupettustes süüdistatav Manafort astus üleeile Alexandria föderaalkohtu ette. Venemeelsete Ukraina poliitikute heaks lobitööd teinud Trumpi kampaaniajuhti võib oodata süüdimõistva otsuse korral kuni 305-aastane vangistus.

Kuid kümneid miljoneid dollareid, mida Manafort ebaseadusliku tegevusega teenis, otsustas ta kulutada üsna ebatavalistele esemetele.

Manaforti pillava elustiili kirjeldamiseks toodi süüdistuses muu hulgas välja, et veebruaris kulutas ta New Yorgi riidepoes 849 000 dollarit, Beverly Hillsis ulatus tema arve 520 000 dollarini. Lisaks sellele kuulus Manafortile mitu luksuselamut, uhkeid autosid ja antiikvaipade kollektsioon.

Riigiadvokaadi Uzo Asonye sõnul oli ilmselt Manaforti kõige ebatavalisem ost 15 000 dollarit maksev jaanalinnunahast jakk. Tegu võib olla Gucci toodangusse kuuluva jaanalinnunahast ratturitagiga, mis maksis 2012. aastal 14 500 dollarit.

Manaforti jaanalinnunahast tagi. Pole teada, kas endine Trumpi kampaaniajuht seda ka kordagi kandis.
Manaforti jaanalinnunahast tagi. Pole teada, kas endine Trumpi kampaaniajuht seda ka kordagi kandis. Foto: / AP

Tuntud jaanalinnukaupade huvilised on teiste seas ka vabariiklasest poliitik Ted Cruz ja Vicktoria Beckham.

Kuid jaanalinnutoodetega äritseva Henry Slaughteri sõnul on tegu isegi üsna odava esemega. «See ei ole midagi,» märkis Slaughter. «Käsitsivalmistatud jaanalinnujaki eest on viisteist tuhat dollarit päris odav.»

Slaughteri sõnul oleks Manafort võinud osta jaki selle hinna eest sama hästi ka New Yorgi tänavaturult.

USA eriprokurör Robert Mueller teatas möödunud nädalal, et kutsub Manaforti protsessile 35 tunnistajat.

Prokuratuur edastas Alexandria föderaalkohtule tunnistajate nimekirja möödunud reedel. Nimekirjas on raamatupidajaid, abisid ja isegi Manaforti sõpru. Manaforti kohtuasi algas teisipäeval vandemeeste valimisega.

Manafort oli alguses koduarestis miljonite dollarite suuruse kautsjoni vastu. Hilisema vangistamise tõi kaasa süüdistus, et ta üritas mõjutada tunnistajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles